Wstąp do Nas.

Czy można wstąpić/zapisać się do Stowarzyszenia Wędkarskiego „OKOŃ" ?

Tak. Wszystko co trzeba zrobić to wypełnić deklarację członkowską, którą można pobrać na naszej stronie (na dole tego artykułu) i złożyć ją w siedzibie (patrz kontakt). Po pozytywnym rozpatrzeniu deklaracji przez Zarząd osoba, która złożyła deklaracje stanie się członkiem wspierającym.

Jakie warunki muszą zostać spełnione by wstąpić do Stowarzyszenia ?

Przede wszystkim trzeba być wędkarzem. Dodatkowo trzeba zaakceptować Statut Stowarzyszenia. Jak już wcześniej zostało wspomniane, należy złożyć pisemną deklarację członkowską, a w przypadku gdy jest się osobą niepełnoletnią należy złożyć pisemną zgodę rodziców.

Czy członkostwo w Stowarzyszeniu jest płatne ?

Składka członkowska wynosi 20 zł w pierwszym roku. Zniżkę 50%, mają osoby; małoletnie, bądź uczące się. Później składka może ulec niewielkiemu podwyższeniu. Wpisowe do Stowarzyszenia jest darmowe jednak przy składaniu deklaracji o wstąpienie w szeregi Stowarzyszenia należy składkę zapłacić 'z góry'. Opłatę można dokonywać bezpośrednio w siedzibie Stowarzyszenia (wtedy prócz karty otrzymamy pokwitowanie wpłaty) lub przelewem na konto. W tym drugim przypadku należy przyjść z potwierdzeniem wpłaty.

Czy wypełnioną deklarację można złożyć w czyimś imieniu ?

Tak. Warunkiem koniecznym jest przedstawienie dokumentu tożsamości osoby wskazanej w deklaracji celem zweryfikowania danych zawartych w formularzu.

Czy są jakieś profity z przynależności do Stowarzyszenia ?

Każdy członek Stowarzyszenia, mający uregulowane płatności z tytułu składek, otrzymuje legitymację członkowską. W chwili obecnej legitymacja ta uprawnia członków do bezpłatnego korzystania z dóbr stowarzyszenia, uczestniczenia w organizowanych zawodach wędkarskich, imprezach integracyjnych i szkoleniach.

Jakie ma prawa członek Stowarzyszenia Wędkarskiego Powiatu Kętrzyńskiego „OKOŃ"?

Wszystkie nowe osoby przyjmowane przez Stowarzyszenie będą miały status członka wspierającego. Członek wspierający zgodnie ze Statutem Stowarzyszenia ma prawo zgłaszać wnioski i postulaty dotyczące działalności Stowarzyszenia, działać na rzecz stowarzyszenia oraz korzystać z pomocy Stowarzyszenia.

Co należy zrobić by zostać członkiem zwyczajnym Stowarzyszenia ?

Trzeba wykazywać się pracą w szeregach Stowarzyszenia oraz inwencją. Osoby, które będą spełniały te wymogi oraz zyskają akceptację Zarządu staną się członkami zwyczajnymi Stowarzyszenia z wszelkimi prawami wynikającymi ze Statutu.

Czy można wystąpić z szeregów Stowarzyszenia ?

Tak jest to możliwe. Aby to uczynić należy w siedzibie Stowarzyszenia złożyć pisemną deklarację rezygnacji z członkostwa w Stowarzyszeniu.

Deklaracje członkowskie, gdzie je znajdziesz?

Poniżej są linki do deklaracji członkowskiej, jak i zgody rodziców dla członków małoletnich. Wystarczy tylko otworzyć te odnośniki i pobrać odpowiednie dokumenty, wypełnić i wysłać do nas.

Formulaż Członkowski.doc

ZGODA RODZICÓW załącznik do formulaża członkowskiego .doc